Fup og fakta om vin

Du har måske snakket om flere ting omkring vin med familie og venner, hvor I er uenige om, hvorvidt det er fup eller fakta. Det kan også være, at du sidder og funderer over forskellige udtalelser, når du sidder og nyder en god flaske Zinfandel. Hvis du læser med videre, kan det være, at du får svar på, om det er fup eller fakta.

Er dette rigtigt eller forkert om vin?

Herunder kan du se flere forskellige udtalelser om vin samt finde ud af, om det er fup eller fakta:

Vin giver en bedre nattesøvn

Du har sikkert hørt nogen sige, at vin giver en bedre nattesøvn, eller måske er det dig selv, der tænker på denne måde. Men desværre hænger det ikke sådan sammen. Vin giver dig ikke en bedre nattesøvn. Rent faktisk er det lige omvendt. Når du drikker vin, skal din krop nemlig i gang med at forbrænde den alkohol, du har indtaget. Det giver dig en urolig søvn i stedet for en rolig søvn.

Rødvin er godt for ældre mennesker

Hvis du har hørt et udsagn om, at rødvin er godt for ældre mennesker, så er det korrekt. Rødvin har nemlig en positiv effekt på hjertet, hvilket naturligvis er godt. Det skal dog lige bemærkes, at det er ikke sådan, at jo mere rødvin du drikker, desto bedre er det. Alt med måde.

Mænd tåler mere vin end kvinder

Dette er også fakta i og med, at mænd for det meste er større end kvinder, og vinen derved har mulighed for at fordele sig rundt i en større krop.