Fakta om regnorme

Regnorm | skoven-i-skolen.dk

6. mar. 2012 — Regnormene har udviklet en fantastisk tilpasning til sit element. Den har ingen synlige øjne, men kan alligevel skelne mellem lys og mørke. Den …

Her kan du læse om regnormens liv

Myter og fakta om regnorme – NaturGuide.dk – natur og friluftsliv

Regnorme (Lumbricidae) er en familie i rækken ledorme. De er kendt for at være til gavn i haven, idet de forbedrer jordens kvalitet.

Den danske art Stor regnorm kan nå en størrelse på over 25 cm. Verdens længste regnorm den australske Gippsland regnorm kan dog måle over 2 meter!

Regnorme – Wikipedia, den frie encyklopædi

Stor regnorm er en stor, rødbrun til violetfarvet regnorm med iriserende overflade. Ormen holdes fugtig af slim, der hele tiden produceres af kirtler i huden.

Stor regnorm – Naturhistorisk Museum

21. mar. 2019 — 5 interessante fakta om regnorme · 1. Regnorme kan virkelig godt lide at spise · 2. De lever i fugtige områder, men ikke i vandpytter · 3. Regnorme …

Regnorme: 5 interessante ting, du ikke vidste om dem

Regnorme: 5 interessante ting, du ikke vidste om dem – My Animals

Stor regnorm er den største af vore orme. Den kan blive op til 30 cm lang. På forkroppen er den brun, mens bagkroppen er mere rødlig. På undersiden er den …

Regnorme lever i din have. De har hverken øjne eller ben, og de bevæger sig rigtig hurtigt. De er virkelig mærkværdige skabninger!

Stor regnorm – Naturporten

20. maj 2022 — Fakta. Det hjælper regnorme med – og sådan får du flere af dem. Regnorme er vigtige nyttedyr i din have, fordi de blandt andet ilter jorden …

Sådan får du flere regnorme i haven – Videncentret Bolius

Derfor er regnorme uundværlige | Sådan får du flere regnorme i haven

27. jun. 2016 — I øjeblikket formerer regnormene sig. De er tvekønnede og er altså hanner og hunner på samme tid. Parringen foregår ved, at regnormene finder en …

En regnorm er et vigtigt nyttedyr i haven. Den ilter jorden og giver dine planter god vækst. Læs mere om regnormen, og se hvordan du får flere i haven.

Sådan parrer regnormen sig | Naturvidenskab – DR

Sådan parrer regnormen sig | Naturvidenskab | DR

2. maj 2017 — Økosystemtjenester kan du læse mere om i faktaboksen længere nede. Annonce: LÆS OGSÅ: Derfor er pandaen sort/hvid. Fakta. Historien kort.

I øjeblikket formerer regnormene sig på deres meget specielle facon. Og det skal vi være glade for.

Forsker: Regnorme er vigtigere end pandaer – Videnskab.dk

Forsker: Regnorme er vigtigere end pandaer

Regnorme er en fællesbetegnelse for større, jordlevende saddelbørsteorme. … heriblandt den almindelige stor regnorm (Lumbricus terrestris).

Ikke alle dyr er lige i vores øjne, og et dyr som pandaen appellerer til langt flere end eksempelvis regnormen. Alligevel er det meget vigtigere, at vi bevarer og beskytter regnormen end pandaen. Her forklarer en britisk forsker hvorfor.

regnorme | lex.dk – Den Store Danske

Regnorme er en fællesbetegnelse for større, jordlevende saddelbørsteorme. De er grupperet i flere familier; alle de ca. 25 fritlevende danske arter tilhører familien Lumbricidae. De mindre arter lever almindeligvis i løvlaget over jorden eller i jordskorpen, mens større arter ofte graver omfattende gangsystemer nede i jorden, heriblandt den almindelige stor regnorm (Lumbricus terrestris).

Keywords: fakta om regnorme